Artikler

Nye nettsider

Etter å ha vært i drift siden 2007 var våre nettsider utdatert på mange måter. Vi satte derfor i gang med en oppgradering, og resultatet har du foran deg nå. Vi håper du vil like sidene

Ny safetycar

Det er mye som trengs for å avvikle et løpsarrangement. Blant annet må man ha en safetycar. Denne har som oppgave å lede bilene på oppvarmingsrunden, og samle feltet om noe skulle skje under løpet.

Italiensk dag

Den 10. August er det igjen tid for Italiensk dag på Vålerbanen. Tradisjonen tro blir det aktiviteter både på banen og i depot. Her får du se alt fra Fiat til Lamborghini, gammelt og nytt. 

Race 4 2013

I Søndagens løp tok Øyvind Hansen i stasjonsvogna raskt ledelsen, foran Monsen, Bjune, Stokkan og Hagen. Bak disse hadde vi dagens hardeste fight, med Anders Lorange som knapt var mer enn en halvmeter unna bakfangeren til Ivar Olafsen. Det er imponerende hvor fort Jens og Anders har fått disse Autobianchiene til å gå. Publikum trodde knapt det de så når disse små rottene hamlet opp med potensielt raskere biler. At også førerne synes det er moro var tydelig å se når de kom inn i depot og fikk av seg hjelmene. Bredere smil har man knapt sett på Rudskogen. Ser man bort fra Felumb i BMW-en som nok en gang var totalt overlegen var det Øyvind Hansen og stasjonsvogna som passerte målstreken først. Monsen kom like bak, mens Jørgen Stokkan måtte se seg slått av Jens Hagen.

Race 3 2013

Ettermiddagen gikk med kaffe og vafler mens forsinkelsene fortsatte på banen. Vi var en stund bekymret for om vi i det hele tatt rakk å få kjørt vårt heat før banen måtte stenge. Men kl. 19:40 gikk starten, og vi var i gang. Felumb og Karlsen i BMW som kjørte sammen med oss dro snart unna resten av feltet. Jørgen Bjune i Ferrari ledet an blant Corsabilene, med Fred Arve Monsen og Jørgen Stokkan hakk i hæl. Bak der igjen kom Ivar Olafsen, med Jens Hagen hengende på bakfangeren. Etter noen runder kom Jens seg forbi Olafsen, som tydelig hadde problemer etter torpederingen av bakstillingen på fredagstreningen. Litt lengre bak i feltet hadde Trond Andersen kommet seg forbi Kjell Karlsen, mens Anders Lorange hadde jobbet seg fremover i feltet etter en dårlig start, og jaktet på Ferrarien til Torleif Høyvik. Helt foran hadde Jørgen Stokkan kommet seg forbi Monsen som Hadde Jens Hagen i bakspeilet når løpet ble rødflagget etter 6 runder. En bil hadde blitt stående på banen, og de ansvarlige valgte å stoppe hele feltet. Etter mye om og men var det klart for omstart, og vi fikk kjørt de siste 3 rundene. Da fortsatte problemene. Startlysene ble slukket for sent, slik at bilene foran i feltet ikke skjønte at starten gikk før bilene bakfra plutselig kom opp på siden av dem. Det førte til at Monsen kom seg forbi Bjune, som også ble passert av Stokkan og Hagen. I mål var Monsen først, foran Stokkan og Hagen som nermest kom side om side. Så fulgte Bjune, Olafsen og Stangeland foran Dag Alveng som kjørte imponerende raskt til tross for at han hadde håndbrekket på i første del av løpet.

Race 2 2013

ndre løp Startet med ennå heftigere fight mellom Hansen og Horne, noe som varte i 5 runder. Da ble Horne stående i ”Ejes kurva” med girkassen i fri. Dermed var det fri bane for Hansen frem til målgang. Hardere jobbing ble det for Ivar Olafsen som fikk en forsmak på at ikke kan regne med å være like suveren som i fjorårssesongen. Audun Larsen og Bjørn Vidar Brynildsen fra Grandahl Motorsport viste at de hadde kjørt både bil og gocart før, og bød på god underholdning for publikum. Olafsen klarte til slutt å få et lite forsprang og kom i mål som nummer to. Leif Lødeng blandet seg også inn i kampen, og krysset målstreken som tredjemann, med Larsen og Brynildsen hengende på støtfangeren. Dermed ble det ingen klassevinner i klasse 1, men Hansen vant klasse 2, Olafsen klasse 3, Kjell Karlsen vant klasse 4 og Jens Hagen klasse 5. Nær sagt som vanlig.

Race 1 2013

Nervene var nok i helspenn når starten gikk i første løp. Vi fikk se heftig racing med mange gode fighter på bana. Jørgen Stokkan måtte dessverre kjøre inn i depot etter to runder med en dør som ikke ville være der den skulle. Horne og Hansen fightet hardt, og Ivar Olafsen fikk hard konkurranse av gutta i Grandahl Motorsport. Til slutt var det Hans Rune Horne (klasse 1) som først fikk det rutete flagget i syne, sju sekunder foran Øyvind Hansen (klasse 2) og med Ivar Olafsen (klasse 3) 11 sekunder senere. Øvrige klassevinnere var Jens Hagen i klasse 5 og Kjell Karlsen i klasse 4.

Klart for sesongen 2013

Endelig er terminlisten lagt for årets sesong! Med kun halvannen bane her på bjerget og mange om benet er det ingen enkel oppgave å få dette rimelig fornuftig,men med litt triksing går det.

Nytt regneark

Regnearket for klassekalkulering er oppgradert til ny versjon. Kun små justeringer er foretatt, samt at noen nye bilmodeller er lagt til. Vi har også fått godkjent reglementet som nå gjelder helt frem til og med 2015

Reglement

For å sikre forutsigbarhet er vårt reglement nå gjeldende frem til og med sesongen 2015. Eventuelle endringer vil kun skje etter pålegg fra NBF/FIA

Om Corsa Italiana

Corsa Italiana er racing med Italienske biler, eldre enn 15 år. Vi legger vekt på å ha et trivelig og uformelt miljø der det sosiale står i fokus. Her skal alle føle seg velkommen, uansett farkost, erfaring eller ambisjoner.

På disse sidene vil vi publisere nyheter og nyttig informasjon om serien. Vi vil også legge ut resultater og referat fra løpene fortløpende gjennom sesongen. Vi ønsker deg velkommen som tilskuer på våre løp. Se terminlisten for å se hvor og når vi kjører.

Løp 1 og 2 - Karlskoga

Hvilken sesongstart. Med 28 ekvipasjer påmeldt i Corsa Italiana var dette ny rekord. Svenskene hadde 21 biler, og dermed var vi et større arrangement en f. eks STCC.

Løp 3 og 4 - Racing NM Rudskogen

Årets andre løpshelg var en ny opplevelse for oss. Vi var innbudt som gjesteklasse under Racing NM, og det var mange spente corsapiloter som satte kursen for Rudskogen denne helga.

Corsa Italiana støttes av: