Italiensk Dag 19.august 2017

Årets italienske dag på Vålerbanen ble en våt affære. De fleste opplevde svært vanskelige kjøreforhold i alle kval/treningspassene. Mye stående vann gjorde banen noe uforutsigbar, noe x antall snurringer og

låsing av bremser viste! 20 corsa piloter var kanskje litt magert oppmøte mtp at det var italiensk dag, men gledelig å se at Mats Andersen er tilbake etter mange års pause.

 

Race 1: Vått, vått vått. Tidlig får #7 Bjørn Ivar Iversen en tidlig ledelse på de andre i klasse 1 og leder løpet fra start til slutt. Overraskende er det #98 Ivar Olafsen med sin klasse 2 bil som er nærmest Ivers i mål, knappe 1,6 sek bak.

Jens Hagen måtte ta til takke med en 2 plass i klasse 1 mens Mats Andersen måtte bryte med tekniske problemer. I klasse 2 tok Andre Mikalsen 2.plass, mens Gorm Hilgaar tok en fin fin 3 plass.

I klasse 3 vant Terje Nilsen en overlegen seier etter at han tidlig ristet av seg sine konkurrenter. Atle Strand  tok andre plassen og #96  Scuderia Incognito tok 3 plassen. I coppaen vant Leif Arne som han ville, med Thomas Stokkan og Heine Pedersen på de neste plassene.

Race 2:

Til løp 2 hadde det begynt å tørke opp ganske bra, så man kunne si at det var så og si tørt. I pole position satt en meget nervøs debutant Ane Sanden i # 98 og ventet på at ulvene bak henne skulle spise henne opp en etter en. For hennes del var det viktigst å komme til mål, noe hun gjorde. Bra gjennomført.

Starten går, # 7 Iversen går tidlig opp i ledelse og virker ganske overlegen på både tørt og vått på Våler banen.  Utover i løpet får han tekniske problemer med sin GTV og leverer ett flamme show uten sidestykke. Publikum lurer en stund på om hele bilen vil ta fyr, men det viste seg bare at lakken ble litt svart ved eksosen bak. Uansett, med problemene så feier Jens Hagen forbi i sin fiat og vinner klasse 1 mens Ivers må halte inn til en 2 plass. Igjen mått Mats Andersen parkere før løpet var slutt, men vi håper og tror han stiller til start til siste løpet med gremlingsene ute av veien.

I klasse 2 kjørte en meget fornøyd Andre Mikalsen inn til seier, med # 500 på 2 plass og #98 Ane Sanden med sin 156 til en 3 plass. Anes første pallplass!

I klasse 3 var det litt "copy paste " på første plassen. Terje Nilsen begynner virkelig å få fart på sin GTV og de fleste i klasse 1 håper han ikke turbo konverterer med det første! En like klar 2 plass i klassen var det gutta i Scuderia Incognito som sto for, mens Rune Risholt haltet seg i mål til 3 plass med verdens største røyksky bak seg.

Coppaen var det Thomas Stokkan som dro i land seieren med lille hvit. 2 plassen tok Heine Pedersen i sin lille gule og en meget gledelig  3 og første pallplass på Robin Tangen!

14 biler fullførte siste løpet, så det ble litt frafall mot slutten av dagen, men vi skapte mye fin underholdning for publikum for det.

Neste og siste løp er 23 September, da får vi også besøk av BMW og den svenske Alfa serien CAR. Her blir det masse racer biler, så vi ser frem til en action fylt dag med fine fighter.

Hvem stikker av med total seieren i Corsaen i år? Det er flere som kan vinne, men Terje Nilsen i sin # 76 GTV ligger best an.

Vi ser frem til en spennende sesong avslutning!

 

 

Corsa Italiana støttes av: