Raceraport, Corsaitaliana på Karlskoga 7 mai 2022

Totalt 18 biler påmeldt, 5 fra BMW racing og 13 fra Corsaitaliana. Ved oppmøte på morgenen var tallet fortsatt 18, men da 6 BMW og 12 corsapiloter. Nr 10, Lasse måtte kaste inn handkleet med vondt i en drivaksling før avgang, mens nr 212 hos BMW gjengen gav beng i søsteren sin konfirmasjon og reiste heller på race J. Vi gir kudos, usikker på om søsteren er enig.

To treninger og tidstrening resulterte i at en del gremlins dukket opp hos mange av corsapilotene, vondt i clutchen gikk igjen hos mange, bla Arve i nr 176, team Fossum i nr 92 samt Bjørn Ivar i nr 8, Bjørn Ivar klarte dog å liste seg rundt banen på begge løpa så lenge han ble dyttet i gang. William i nr 76 fikk en bråstopp i depoet med motor som sto relativt fast, antatt at strammeskruen på kamkjedet hadde løsnet og motoren muligens «kammet over». Lars i 75 Imsaen (nr 1) ble svartflagget pga Blostrupmoen triks (røyklegging av banen). Noe usikkert hva feilen var, men muligens bare for dårlig drenering av turboene. Både Dag Alveng i Uno (nr 89) og Øyvind Hansen i stasjonsvogna fra hælvete fikk problemer med hhv tenning og innspruts ecu. Undertegnede (Nr 13) sliter fortsatt med å få motoren til å gå som den skal når den er race varm, ved halvvarm motor går den som en kule, men får helt klart for mye ved race temperaturer.

D.v.s at ved race start stilte Bjørn Ivar solo i klasse 1 og klasse3 ble Hauk i nr 313, Stian Slåta i nr3, Renè/ove i nr 8 og Terje / Bjørn Vidar i nr 71. Nr 13 stilte til start i første løp, men farten var såpass lav at samtlige biler passerte minst 1 gang. Noe som resulterte i DNF til slutt L

Resultat 1 løp

Klasse 1: 1 plass Nr 7, Bjørn Ivar Iversen

Klasse 3:              1 plass, Nr 313, Hauk Hamre Hagen

                               2 Plass, Nr 3, Stian Slåta

                               3 Plass, Nr 8, Ove

Resultat 2 Løp

Klasse 1: 1 plass Nr 7, Bjørn Ivar Iversen

Klasse 3:              1 plass, Nr 313, Hauk Hamre Hagen

                               2 Plass, Nr 71, Bjørn Vidar Tangen

                               3 Plass, Nr 3, Stian Slåta

Positivt mad så mange som stilte til løp, det trengs, satser på at det fortsetter utover sesongen med flere og flere biler. Så får vi håpet at folket får skikk på bilene som ikke ville kjøre løp til neste gang! Undertegnede vurdere å kaste ut all upålitelig elektronikk, og stille med trykkforgassere og mekanisk tenning :O

Påmelding til Karlskoga 7. mai

Det begynner å nærme seg sesongpremiere for årets Corsa Italiana-serie, og de to første løpene går, tradisjonen tro, på Karlskoga-banen.

 

Etter 2 lange Covid19-år med reisebegrensinger blir det ekstra hyggelig å endelig kunne ta turen over grensen igjen og besøke våre gode venner i Sverige. Vi i Corsa-styret håper flest mulig av dere har anledning til å delta, slik at vi får en feiende flott start på årets sesong.

 

Deltageravgiften er Skr. 2.000.- som betales med kort. Link til påmeldingssiden - http://www.alfaromeo.org/anmalan-corsa-italiana/.

 

Vi sees i Karlskoga

Nyheter fra styret - januar 2022

Terminlisten 2022!

Denne begynner å bli klar og ser slik ut:

Dato Bane Arrangør
7. mai Karlskoga CAR
11. juni Rudskogen KARN / Corsa Italiana
16. juli Rudskogen BMW CCN
6. august Vålerbanen KARN / Corsa Italiana ID
27. august Vålerbanen BMW CCN

I tillegg vil det være mulig å sanke poeng på ACR under midnattssol cupen som arrangeres av Porscheklubben 14 – 17 Juli PCN / ACR

Som dere skjønner, blir det ikke noen tellende Corsa Itraliana løp sammen med Racing NM i år. Men godt mulig det vil være mulig å delta sammen med Porschene dersom noen ønsker løps trening.Sjekk eventuelt nettsiden til racing NM ( www.racingnm.no )

Stradale gruppen! Egil Johannesen trer av som leder for denne gruppen. Det er Pr dags dato ikke utnevnt noen ny leder for gruppen, men Corsa styret ønsker å invitere ny leder til et tettere samarbeide spesielt med tanke på markedsføring, da dette er viktig for økonomien på løps / stradale arrangementene.

Nytt bilsport forbund! Amcar og NAF er i startgropen med et nytt Bilsport forbund, de håper å være på banen i løpet av 2022. Vi følger med på hva som skjer og vurderer fortløpende fordeler og ulemper for Corsa Italiana. Få bilen klar, det er snart vår! Det er ikke mange dagene igjen til første løp, og i år drømmer vi om 30 biler til start. Vi trenger virkelig å å få opp antallet deltagere igjen

MVH Styret

Oppfordring: BRUK Corsa Italiana forumet !!

PS Vi planlegger ett nyhetsbrev om hvordan komme i gang å kjøre Corsa Italiana, en viktig bit der er bil. Så har du en racerbil du ønsker å selge. Send meg en melding via forumet e-post eller annet vis. (Rune Risholt). Så er det mulig den får litt oppmerksomhet.

Corsa Italiana støttes av:

               

  

Les mer....