Sesongpremiere Karlskoga 11 mai 2019

Sesongpremiere Karlskoga 11 mai.

 


Etter en lang vinter var det igjen tid for årets første Corsa løp. Flere hadde jobbet som gale i løpet av vinteren, påsken og våren for å bli klare. Noen ble klare, andre dessverre ikke. Til sesongpremieren var det påmeldt 12 stykker, forhåpentligvis ikke representativt for resten av sesongen. Belønning for de 12 fremmøtte var, strålende vær, hyggelig atmosfære og et godt gjennomført banearrangement.

Fredag begynte de fleste ekvipasjene å rulle inn på Karlskoga motorstadion, Grisehuset racing og Fossum familien var tidlig på plass tett etterfulgt av Scuderia Spuntone. Deretter kom en etter en utover kvelden. Dina Enerhaugen ankommer med litt angst i øynene, i visshet om at hun bare 100 m før hun svingte inn på banen hadde funnet ut at kjøredressen lå godt pakket ned hjemme. Etter å ha forhørt seg litt rundt fikk hun fort lånt seg en dress, slik at hun litt mindre bekymret kunne legge seg med god samvittighet.

RACE day:

Trening 1. Her skulle verste rattrusten bli borte for de fleste, selv om rundetidene minnet mest om gravrust!😀Med kalde, gamle dekk, delvis oppgraderte biler så ble det med ganske moderate rundetider. De 2 eneste som ga jernet var Jens Hagen i sin fiat  X1/9 og Ivar Olafsen i sin 75 kompressor. Jens klokket inn på 1.15 tallet og Ivar på 1.17 tallet.
Trening 2: Der smalt det i klasse 1, hvor Corsaen nok aldri har sett 3 forskjellige sjåfører med så raske tider på Karlskoga noen gang. Jens på 1.13,5 Ivar på 1.14,9 og Lars Ola på 1.16,3. Selv med så store differanser, er de enkeltvis meget raske.
I klasse 3 lovet det også godt for jevn racing hvor 3 stykker kjørte på nesten identiske tider.

KVALIFISERING:
Spenningen begynte å stige hos deltakerne, ville man få flere gode tider?
Tidlig i kvaliken forsvinner #555, Holden ut i en sving med tekniske problemer. Dette resulterte i gulflaggsone allerede i runde 2. Ivar Olafsen i sin kompressor 75 forsvant også ut i 3 runde med tekniske problemer. Dermed var 2 av 4 Klasse 1 biler ute allerede før første løp.
Tidene ble ikke av det beste i kvaliken for de fleste, MEN Jens Hagen dunket til og satte ny banerekord i Corsa klasse 1 med tiden 1.13,389.

De neste 5 på kvaliken ble: Ivar Olafsen, Lars Ola Amundsen, William Holden, Leif Arne Johnsen og Thomas Stokkan.

 

RACE 1: 

Kun 9 stykker til start.Stående start, #34 Jens Hagen blir stående og #98 Lars Ola Amundsen skyter avgårde og får en god luke.Klasse 2 og 3 bilene svermer rundt Jens Hagen og kanskje ville dette bli mer spennende enn vi trodde? Men nei, Jens jobber seg fort oppover i feltet og etter en og en halv runde er forspranget til Lars Ola spist opp. Jens gjør kort prosess og feier forbi 156 en. Etter dette var spenningen om seieren borte. Lenger bak opparbeidet #313 seg en komfortabel ledelse over Thomas Stokkan, som igjen hadde en grei ledelse til Svein Fossum. # 500 Andre Solheim var in the mix, men siden han var eneste klasse 2 bilen så hadde han ikke noe naturlige konkurrenter. Dina Enerhaugen og Arve Vassbotn hadde en ren Fiat duell, hvor Dina trakk det lengste strået til slutt. Kun 5 hundredeler skilte de i mål!

RACE 2: 

Rullende start, P 1 Jens Hagen, P2 Lars Ola Amundsen.
Jens kommer seg først avgårde og ser seg ikke tilbake, #98 prøver å holde følge i ett par runder men #34 kjørte som ett lokomotiv og opparbeidet seg fort en stor ledelse! Noe som holdt helt til mål!
Lenger bak har rutinerte Anders Lorange tatt over spakene på sin Abarth, hvor han og Leif i sin #313 følger hverandre helt til mål. Her vinner klasse 2 bilen oppskriftsmessig foran Leif sin Coppa bil. Resultat i klass 3 blir som i første løp: Leif, Thomas i sin lille hvite og Fossum( nå styrt av junior) på tredje. Den største underholdningen sto Dina og Arve for i hver sin Fiat. I mål var det kun 0.2 sek mellom de to. Enda tettere en løp 1, fortsatt i Dinas favør.
Rune risholt måtte bryte med tekniske problemer rett før slutt.

MEN over til dagens prestasjon: MANNEN,MYTEN,LEGENDEN- Jens Hagen sto for en imponerende banerekord i løp 1,runde 2 ! Ny banerekord i Corsaen på Karlskoga lyder på 1.12,534.
GRATULERER SÅ MYE JENS!
Denne tiden vil bli hogd i stein og kan nok bli meget vanskelig å gjøre noe med de neste årene. Her må det turbolades av konkurrentene!

 

Få biler til tross, de som var med hadde det veldig hyggelig og racingen var ren og pen!
Takk til svenskene for ett supert arrangement som vanlig.
Nå ser vi fram til 22. Juni og håper på ett stort startfelt med god spredning i de forskjellige klassene.
Meld dere på og meld dere heller av igjen hvis det ikke går, påmelding er gratis!

Mvh

Media Corsa Italiana!

 

Corsa Italiana støttes av: