Sesongstart i Corsa Italiana

Da er Corsa Italiana 2021 i gang.

Corsa Italiana kjørte i helgen de to første løpene i seriens 15. sesong. Nytt av året er at Corsa Italiana nå inngår i en ny nasjonal serie, Norsk Clubsport. Serien tar utgangspunkt i reglementet Corsa Italiana og BMWCCN har kjørt med de senere årene, og består per nå av biler fra Corsa-serien, BMW’s serie, og Porsche. I 2021 vil vi fortsatt arrangere Corsa-serien, men samtidig kjører teamene om poeng i NCS-serien.

I startfeltet sto 4 Porscher, 3 BMW’er og 10 Corsa Italiana-vogner. Det oppløftende var at hastighetsforskjellen ikke var alt for stor, slik at de aller fleste fikk gjennomført sine 12 runder før målflagget ble hengt ut. Det betyr at NCS kan bli en spennende serie, både for tilskuere og for deltagerne. Forhåpentligvis bidrar også dette til at flere team kommer på banen til neste løp. Selv om vi hadde 10 Corsa-team, tilhørte hele 5 av bilene Team Arbeidskraft Valdres, så det er definitivt potensial for at flere Corsa-team kommer seg på banen.

Sigurd Kvaleberg i Porsche Club Norge har tatt prosjektlederansvaret for NCS-serien, og han har gjort en utmerket jobb. Våre team var positive til den nye serien. Forhåpentligvis blir det lettelser i Covid19-restriksjonene etter hvert, slik at også tilskuere kan komme og se på løpene.

Helgens ”tøffing-pris” bør for øvrig gå til Fam. Fonseca som kjørte den CD-registrerte GTV’n til banen, ”racerbil-på-henger” er for pyser, i følge ambassadøren. Dessverre fikk GTV’n motorproblemer i løp 2 og var ikke kjørbar. Men Sergio rekvirerte Falken, bestilte hotellrom i Elverum, og haiket med undertegnede dit. Enkelt og greit.

For øvrig er det på sin plass å nevne våre seriesponsorer, Arbeidskraft Valdres, Cavius, NDI Norge (Agip) og Utstyrskontrollen. Sponsorene har gått inn med både direkte støtte til serien, og med flotte premier til serievinnerne.

I de offisielle resultatlistene er serien benevnt ”Norsk Sportsklubb” og ikke ”Norsk Clubsport”, men det skal vi prøve å få rettet opp etter hvert. Hvis det åpnes for tilskuere snart, håper jeg flere av våre klubbmedlemmer tar en helgetur til Soknedal i slutten av juni.

OP

Corsa Italiana støttes av:

               

  

Les mer....