Arctic Circle Midnight Cup

 

Løpsrapport fra team Contadino Racing

For enkelte startet Arctic Circle midnight cup allerede søndag kveld med tur nordover. Godværet sørpå klarte man ikke å ta med seg, så det var byttet ut med regn og 8 grader. 

Alt i alt kom det 6 Corsa biler oppover, Valdres (William, Erlend, Øyvind. Henrik og Lars stilte med 4 biler) , Bjørn Ivar Iversen og Contadino Racing ( Ove, René og teamsjef Terje)

Det blir nå liv igjen på ACR etter at lokale krefter har gått inn på eiersiden. Anlegget skal rustes opp for flere titalls millioner over en 5 års periode. ACR er en teknisk bane med raske svinger, litt som Våler der man må treffe riktig for å få med fart. En klasse 3 bil klarer et snitt på over 120km/t og banen er 500 meter lenger enn Rudskogen men rundetidene er nesten de samme. Ettersom Porsche klubben hadde kjørekurs under Midnight cup var det også satt ut kjegler, noe som var til stor nytte for de fleste, da tangeringspunkter ikke er der man tror de er.

  • Tirsdagen gikk med til teknisk, registrering og å få rigget seg til.
  • Onsdagen var det hele 3 treninger á 50 minutter, så de fleste ble kjent med banen, dog på bløtt. Andre kjørte buss fra Mosjøen midt på natta da tåka gjorde at flyplassen i Mo i Rana var stengt.
  • Torsdagen var det 3 treninger, dog noe kortere, men med litt bedre forhold.
  • Fredagen var det trening, samt kval til både langløp og vanlig løp.

Langløp

Arctic Circle midnight cup (90 minutter) for GT4 - GT5 - Porsche 944Cup - og de saktere ClubSport bilene startet klokken 23:00. 

Alle team måtte ha 2 obligatoriske pitstop på minst 4 minutter og minst et førerbytte. Bensinfylling og førerbytte skjedde på forskjellige steder i pit av sikkerhetsmessige årsaker. Å kjøre i tussmørket med H4 glødepærer der volten ikke er like høy som fra fabrikken for 37 år siden, i duskregn er spennende noe også bremsepunktene og rundetidene tildes viste. 

Men det ble Corsa Italiana sin aften! 

Alle de 4 Corsabilene som meldte seg på kom ikke bare mål, Øyvind og Henrik vant hele løpet med sin Alfa 75 Klasse 2 bil. Gratulerer! Dette er god reklame for Corsa Italiana!

Etter 90 minutter / 43 runder / 161 km skilte det bare 2.6 sekunder ned til andreplassen, så det var tett racing. Nr. 76 hadde en snurring i starten og ble stående lenge før de fikk hjelp, men kjørte seg fint oppover i feltet.

Resultatene for Corsabilene etter langløpet

1. plass - Nr 11 - Øyvind / Henrik - 43 runder

14. plass.- Nr 8 - Contadino Racing (Ove, René og Terje) - 39 runder

15. plass - Nr 80 – Erlend /  Lars - 39 runder

17. plass - Nr 76 - William / Erlend - 35 runder

 

Clubsportløp lørdag

Clubsportløpet på lørdagen ble bløtt og viste at det skiller mye i både effekt og hjelpemidler på GT3 bilene og Corsaens biler, spesielt klasse 3 bilene. Det er klart at regndekk og erfaring også teller mye, men 30 sekunder på runden / > 25%  raskere med det resultatet at klasse 3 blir rundet 2 ganger og kun får kjøre 7 av 9 runder er ikke noe artig.

Resultater for Corsabilene

Klasse 1

1. plass - Nr 7 Bjørn Ivar Iversen

2. plass - Nr 11 Henrik Holden (Meldte seg på i kl. 1 for ikke å kjøre alene i kl.2)

 

Klasse 3

1. plass - Nr 76 - William Holden

2. plass - Nr 80 - Henrik Holden

3. plass - Nr. 8 - Ove Nygård

Langløpet for GT+ - GT1 – GT3 og de raskere ClubSport bilene ble også avholdt på lørdagen. Løpsleder valgte å starte 30 minutter før for litt bedre lysforhold. At vi glade amatører som ikke er 8 personer i teamet har noe å lære er helt klart, selv om dekkbytte kanskje ikke er en av dem, er det nok lurt å ha hurtigfyllekanne og å montere en LED bar til slike løp. Artig, ryddig og tett racing av virkelig gromme biler. Audi R8´en til Momek Group gikk av med seieren.

 

Clubsportløp søndag

På søndagen kom finværet med strålende sol til det andre ClubSportløpet. Differansen til de raskeste bilene ble noe mindre på tørt.

Resultater for Corsabilene

Klasse 1

1. plass - Nr 7 - Bjørn Ivar Iversen

2. plass - Nr 11 - Henrik Holden ( Meldte seg på i kl. 1 for ikke å kjøre alene i kl.2)

 

Klasse 3

1. plass - Nr 76 - William Holden

2. plass - Nr. 8 - René Depuis 

Komplette lister fra ACR ser man her.

 

Corsapilotene følte at vi ble godt tatt imot av alle, alt gikk smidig og løser seg. Bortsett fra at været kunne vært bedre, er en slik 5 dagers racingopplevelse absolutt verdt turen.

Litt TLC blir det på to av bilene før Italiensk Dag; 75 IMSA´en til Lars sa ifra at den hadde lyst på ny motorblokk og GTV6´en til Ove og René trenger å få rettet forskjermen etter at René besøkte dekkbariæren på den siste rundem i det siste løpet, men kjørte til mål.

At det er mulig å kjøre mye på et slikt event beviste en av 944 Porschene, som klarte å putte på over 1000km på banen siden de valgte å kjørte i flere klasser i tillegg til langløpet.

Tusen takk til ACR, alle de frivillige og til NMK Rana for et kjempefint arrangement, en for mange ny, utfordrende og spennende bane. Vi lever lenge på dette og gleder oss til å komme tilbake!

 

René Depuis

 

 

 

Corsa Italiana støttes av:

               

  

Les mer....