Sesong åpning 13.Mai 2017, Karlskoga Motorstadion

Da var vente tiden over og vi dro til sverige for å starte sesongen som vi har tradisjon for å gjøre!

Ikke altfor mange ekvipasjer var påmeldt, kun 18 stk. Men de fikk i gjengjeld strålende være og veldig bra kjøreforhold.

De fleste ankom fredag ettermiddag, så det ble god tid til juging og dekksparking. De fleste var også ferdig med teknisk før man krøp hver til sitt for kvelden.

Men noen måtte jo såklart være uheldig, så #76 havarte mens den ble kjørt ned fra hengeren. Nilsen tok det med ett smil, men man kan jo ikke la være å synes litt synd på han. Da var vi nede i 17 biler FØR kjøringen hadde begynt.

Lørdag startet med forsiktig kjøring under treningene og før lunsj var vi igjen redusert med 1 bil. Da var det 155 til Stokkan som hadde sagt takk for seg. Det viste seg i etterkant å være en sprukket sylinder foring som var synderen. Veldig synd da vi hadde forventet rask kjøring av #35.

Kl 1300 startet kvalifiseringen og ikke uventet var det #34 Jens Hagen i sin Fiat X1/9 som tok føringen og banket til med 1.15,3 som sin beste runde. Nr 2 ble Anders Lorange i sin 500 Abarth, mens Lars Ola Amundsen følge etter med sin 156. Begge 2 klasse 2.

Løp 1: Jens Hagen tok raskt føringen fra sin pole og fikk kjøre uforstyrret gjennom hele løpet og inn til en lekende lett 1 plass, mens Bjørn Ivar Iversen lekte seg inn til en 2 plass med sin nye GTV turbo. I klasse 2 kom Anders Lorange først i mål, med Jan- Erik Solheim som nr 2 og Kjell Karlsen nr 3.

I klasse 3 TokVegard Lucasen med sin Uno en ganske klar seier, mens H.Pettersen/R.Steinarsrud fulgte opp med en fin fin 2 plass.Bo W. Kielland måtte ta til takke med 3 plass.

I coppa var Leif Arne Johnsen like overlegen som han var i fjor med Arve Vassbotn som runner up, mens #50 Thomas Stokkan tok det tredje steget på pallen.

 

Løp 2. Igjen var det lite å gjøre med Jens Hagen i sin Fiat, Bjørn Ivar skrudde ned turbo trykket sitt for å spare bilen og cruiset inn til en 2.plass i klasse 1.

I klasse 2 var det kamp om første plassen fra start til slutt, men Anders Lorange trakk det lengste strået til slutt og vant knepent med sin Fiat 500 Abarth foran Ivar Olafsen i Alfa Romeo 156 3.2. Etter en DNF i første løp kom #24 Andre Mikalsen tilbake i løp 2 og tok 3 plassen i klasse 2.

I klasse 3 ble det også meget tett, da #74 Bo W. Kielland kom på første plass, rett foran Vegard Lucasen i sin Fiat Uno og Pettersen/Steinarsrud i #96. Det skilte 1,4 sekunder mellom disse 3 bilene i mål, snakk om close race!

I coppaen var det som i første løp, overlegen seier til Leif Arne Johnsen, med Arve Vassbotn på andre plass og Thomas Stokkan på 3 plass.

I tillegg til dette så kjørte Robin A.R Tangen sitt 4 debutant løp og fullførte med stil.

Til løp 2 måtte desverre både Kjell Karlsen og Jan-Erik Solheim kaste inn håndkleet, så til start var det fattige 14 biler.

Vi håper på ny rekord i 2017 allerede den 28 Mai, hvor vi sesong debuterer i norge på Rudskogen Motorsenter. Bmw er invitert og vi håper på en ny flott dag med racing!

 

Corsa Italiana støttes av:

               

  

Les mer....