Senhøsten på Knutstorp med CAR

Jeg og makkeren min Ivar Olafsen bestemte oss sent, men godt for å slenge oss med på CAR challenge sitt avslutningsløp på Knutstorp. En bane ingen av oss hadde kjørt på og ingen av oss hadde noen preferanser på hvordan skulle bli. Prøvde å se litt inboard her og der får å finne litt sporvalg, tips, triks etc.

 

 

Dag 1: fredag  den 13 oktober!

Lastet opp bilen ved 12 tiden på Hauerseter Leir, i den tro at vi fikk god tid! 

Vi hadde vært litt trege med å dra, så det ventet oss generellt treg trafikk gjennom Oslo. På veien snakket vi ivrig om hvordan vi skulle angripe banen og hvem "hovedkonkurrentene" var av svenskene. Fant jo fort ut at vi måtte sikte oss inn på en martini dekorert 147 GTA med samme motor som oss.

Første stopp,Trollspeed!

Vi ankommer trollspeed etter ca 3 timers kjøring og en strekk av kroppen var ikke å forakte. Ærende vårt på trollspeed var bare å få litt informasjon på hva de kunne gjøre , virket som seriøse folk og i tillegg kjørte de aktivt selv eller hadde vært aktive en gang. Alltid greit å snakke face to face.

Vi fortsetter videre nedover mot Gøteborg og begynner å lete etter ett sted å spise middag, klokken var jo strengt tatt passert 1700 og den biologiske mage klokka hadde begynt å tikke. På veien skimter vi plutselig noe oransj i det fjerne, er det# 58  Mr. Kvaleberg vi ser der mon tro? Ekvipasjen svingte av motorveien og i det vi passerer så vi jo godt at det var han.Får kjørt noen mil til før vi finner ett egnet mat sted, tradisjonell svensk veikro som hadde god flesk filet å tilby. Mens vi satt å spiste begynte det å snike seg inn konkurranseinstinkt:" vi må jo komme fram før Kvaleberg" sa jeg til Ivar. Som sagt så gjort, første raceetappe ble ned til Knutstorp.

På ett tidspunkt (eller ganske lenge) kjørte vi uten hovedlys på ivecoen, var dette fredag den 13. syndrom eller var det rett og slett sjarmerende italiensk spagettikvalitet som gjorde seg gjeldende? Resultatet ble stopp på en bensinstasjon mens vi prøvde å finne ut hva som var galt, enden på visa var at begge pærene hadde gått samtidig. Ved ankomst så hadde jo såklart Jens Hagen kommet allerede, så man kan godt si at vi ble nr 2. Mørket hadde lagt seg og det var yr og vind i lufta, tiden var inne for å finne seg ett hotell for natten. Siden det var litt off-season så måtte vi helt inn til Helsingborg, men fikk da til gjengjeld ett bra hotell med gode senger og god frokost. Radisson Blu var helt kurant, sett bort i fra at vi måtte lete veldig etter parkeringsplass.

 

 

Dag 2: lørdag 14 oktober.

Nu jævlar, nå skulle det kjøres!  Ved avreise fra Helsingborg mot banen, skimtet vi mørke skyer og ante regn i luften. Hva, regn for 3 løpet på rad, snakk om uflaks.

I visshet om at vi hadde tapt sammenlagseieren i klasse 2 med 2 poeng sist løp pga av særs dårlig sikt i en bil uten varme apperat og litt vel overtenning som resulterte i en tur i sandfella, så var vel ikke selvtillitten helt på topp. I tillegg skulle vi på en bane som var totalt ukjent for oss. Dette kunne bli spennende!

Ved ankomst banen så hadde det sluttet å regne, men banen var gjennomvåt. Vi håpet på litt vind og sol slik at banen tørket opp litt fortere. Etter trening 1 begynte det å yre, og det vedvarte faktisk dagen ut. Når begge hadde fullført sine treningspass, så var vi enige i at dette var en veldig morsom bane, som minnet mest om en hybridløsning mellom en gokart bane og berg og dalbane. Kjempeartig bane selv på vått.

Etter langstrekket så gikk banen inn i ett høyhastighets svingparti som kunne minne litt om kombinasjonene på den japanske F1 Suzuka banen. Deretter kom det et parti med opp/ned og doseringer vi egentlig bare ser på oval baner, før det igjen bar ut på langsletta. Det var en lite tilgivende bane, og ingen avkjørings soner. Noe #58 Kvaleberg skulle smertelig erfare. Sandfella etter lansgsletta lå kun 10cm fra hvit linjen, så her gjaldt det å ikke "bromsa på seg".

Kvalik: Pga banens størrelse ble de  26 bilene delt i 2, hvor tidene fra trening 2 ble avgjørende om du kjørte i første eller andre pulje. Vi klamret oss til en 13. plass og skulle starte kvalik med de "raske" i siste pulje. I kvaliken hoppet vi en plass opp på griden og skulle starte i 12 startposisjon av 26 startende. Ikke dårlig tatt i betraktning at det var ny bane, dårlig forhold og liten sikt.#34 Jens Hagen imponerte og kjørte inn til en 3 beste kvalik tid med sin Fiat X1/9 og våres #98 kjørte inn til 12 tid, mens # 58 Kvaleberg var uheldig og ble sittende fast i sandfella og måtte starte som nr 24.

 

 

Løp 1:

Undertegnede skulle fortsette fra kvaliken og var således veldig spent der jeg sto i en mix av svenske klasse 1,2 og 3 biler. Stående start, vått, flere poeng jagende svensker bak meg. Pulsen vil jeg anta steg endel hakk! Lyssignalen var litt vanskelig å se, men starten går og jeg kommer meg greit avgårde føler jeg selv. Holder posisjonen og plutselig ser jeg flere av bilene på min høyre side sakke farten, før jeg hører det smeller ved siden av meg. Klarer å komme meg gjennom ett hull i midten og vipss så er jeg oppe på 6 eller 7 plass. Intet anende om hva som egentlig har skjedd, så får vi rødflagget halveis ut i runden. Kjører inn i pitlane og skjønner fort at her er det bare å parkere å vente. Hele 7 biler måtte kaste inn håndkleet etter en skikkelig domino effekt som ble utløst av en bil som sto langt fram i feltet og kvelte bilen sin ved start. Jens Hagen slapp heller ikke fra det uskadet, men etter en sjekk i depoet fant han ut at det var kun kosmetiske skader og kunne fortsette.

Med dette frafallet, så bar det utpå banen igjen. Denne gang med rullende start, starten går litt penere for seg og alle kommer seg greit avgårde. Bestemmer meg for å kjøre safe, da forholdene var som de var og med storsmellen en halv time før friskt i minnet. Kjører inn til en 10. plass etter å ha vært presset av en Alfa 75 3.0 i lang tid(han måtte senere bryte med tekniske problemer). Jens Hagen imponerte etter smellen og klarte å kapre 2 plassen i løpet totalt. Egil Kvaleberg var igjen uheldig med sin oransje GTV 916 og ble stående i sandfella nok engang.

 

 

Løp 2:

Ivar skulle ta over rattet og skulle starte fra 10. startposisjon, kun en plass opp til målet vårt som var den svenske martini 147 GTAen. Rullende start, Ivar får en bra start og kommer seg forbi 147'n. Dette vedvarer helt til siste runde hvor Ivar bomgirer og vipps klarte 147'n å komme seg forbi. 10. plass igjen og tap for vår argeste svenske konkurrent.

 

Jens Hagen følger opp løp 1 med å slå Claes Hoffsten sin turbo matede 156 og dermed passerer han først i mål av samtlige. Veldig bra!

Etter løpet er i hvertfall vi fornøyde, da vi reiser hjem med hel bil og en veldig morom opplevelse på banen selv om det var regnvær. Det skal også sies at det var et ledd i å bli kjent med bane slik at man har en liten fordel når både den Norske, Svenske og Danske alfa klubben skal arrangere "Scandinavia Spettacolo Ring Knutstorp"  i september 2018. Dette kan bli et veldig bra opplegg! Jeg skal i hvertfall stille!

Ring Knutstorp ligger helt syd i sverige, i Skåne-området ca 3 mil fra Helsingborg. Kjøretid fra Oslo området ca 6 timer, så man bør planlegge en weekend (da kjøretiden hjem på lørdagskveld ble veldig laaang).

Takk til alle svenskene som tok i mot oss med åpne armer og gjorde dette til en fin avslutning på sesongen.

Og til alle oss i Norge, sesongen begynner nå. Mai måned kommer alltid veldig brått på så hiv dere rundt og sett i gang i garasjene rundt om!

 

Mvh

 

Lars Ola Amundsen

# 98 Alfa Romeo 156 3.2

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Corsa Italiana støttes av:

               

  

Les mer....