Løp 7 og 8 - Racing NM Våler

En måned etter Italiensk dag var vi igjen på plass på Vålerbanen og avviklet løp 7 og 8 som gjesteklasse under finalerunden i NM i racing.

Også denne helgen var det mulig å gjennomføre teknisk kontroll og trening på fredagen, noe mange benyttet seg av. Tekniske justeringer på biler, terping av idealspor, utklekking av kjøretaktikk og sosialt samvær dannet en fin opplading til helgens løp.

Kvalifisering

Til tross for at værmeldingen antydet enkelte små regnbyger lørdag, holdt banen seg stort sett tørr under avviklingen av løpsdagen. Under tidstreningen satt Hans Rune Horne beste kvalifiseringstid med 1:03:9 i sin Alfa Romeo 75. I klasse 2 var det Fred Arve Monsen i Alfa GTV som fikk beste startspor med den sterke tiden 1:04:6 foran Jan Tore Grimsrud, som nå så ut til å ha fått skikkelig fart på sin Ferrari.

I klasse 3 satt Jørgen Stokkan i Alfa 155 en solid kvalifiseringstid på 1:06:6 som holdt til klassens beste startspor foran Ivar Olafsen. I klasse 4 var Kjell Karlsen i sin Alfasud raskest under kvalifiseringen foran Pål Brovold i Alfa 33 tett fulgt av Arne Goderstad i Alfetta GT.

I  Klasse 5 satt Jens Hagen, tradisjonen tro, beste rundetid med 1:07:4 i sin Autobianchi. Anders Lorange nærmer seg imidlertid med stormskritt og satt nest beste kvalifiseringstid med 1:07:8.

Race 7 – klasse 1, 2 og 3

I klasse 1 er det kun en deltaker som har funnet veien til start denne gangen; Hans Rune tar starten og leder fra start til mål. Fred Arve Monsen har en tett fight med Karl-Magnus Fleumb i BMW M3 og tar en klar seier i klasse 2. Jan Tore Grimsrud, som har slitt mye med tekniske problemer denne sesongen, ser endelig ut til å få alt til å stemme og kommer inn til en fin andreplass i klasse 2, mens Jørgen Bjune blir klokket inn til en fin tredjeplass i klassen.

I klasse 3 er det duket for et spennende oppgjør mellom Jørgen Stokkan og Ivar Olafsen. Jørgen kommer raskest ut fra start og Ivar blir liggende i ”kø” i noen runder før han tar seg forbi ”køen” og tar kraftig innpå Jørgen. Det er imidlertid litt for langt fram og i mål skiller det under et sekund mellom de to i Jørgen sin favør. En innbitt Ivar lover umiddelbart å komme sterkere tilbake i løp 8! JBak de to følger Tom Stangeland i sin Alfa 75 og André Mikalsen i Thema Turbo som også følger hverandre tett i store deler av løpet.

Race 7 – klasse 4 og 5

I klasse 4 har Kjell Karlsen beste kvalifiseringstid og starter ved siden av Pål Brovold. Kjell kommer seg først gjennom første sving og tar teten i klassen. Han kommer seg også forbi Anders Lorange i Autobianchien og ligger i flere runder bak Jens Hagen før Anders igjen kommer seg forbi. Arne Goderstad i Alfetta GT kommer seg forbi Pål og de to har veldig tett fight gjennom store deler av løpet. Et stykke ut i løpet har Goderstad innhentet Kjell og jakter seier i klassen. I en sving blir Kjell overasket av en ivrig Goderstad som prøver å ta innerspor. Dessverre blir fighten litt for tett – Kjell blir truffet lett av Goderstad og skøvet ut av banen. I mål er Goderstad først fulgt av På Brovold med Vegard Lucasen på tredjeplass.

I klasse 5 (og i heatet) ligger Jens Hagen først fra start til mål etter flott kjøring med til tider høye hjulløft på høyre bakhjul. Ringreven Anders kommer imidlertid nærmere og nærmere og gjør et veldig bra løp på Våler. Han passeres av Kjell Karlsen i starten på løpet og blir liggende bak i noen runder før han mobiliserer veigrep, kløkt og kraft og kjemper seg forbi for å ta opp jakten på Jens. I mål er Anders kun ca 5 sekunder bak Jens. Thomas Stokkan tar en fin tredje plas i klasse 5 etter morsomme fighter med Vegard Lucasen fra klasse 4.

Race 8 – klasse 1, 2 og 3

Hans Rune tar starten også i løp 8, og i mangel av konkurrenter i egen klasse, får han leke litt sammen med Karl-Magnus Fleumb i BMW M3. De to kjører tett og Fleumb passerer mållinja så vidt før Hans Rune, som likevel står som vinner av klasse 1.

I klasse 2 er det igjen Fred Arve Monsen som stikker av med seieren etter flott kjøring i sin fine GTV. Jan Tore Grimsrud viser at hans fine innsats i løp 7 ikke var et blaff og setter standarden med en ny fin andreplass. Jørgen Bjune tar en tredjeplass med sin Ferrari tett fulgt av Torleif Høyvik.

I klasse 3 er det duket for et nytt oppgjør mellom Jørgen Stokkan og Ivar Olafsen. Ivar kommer først ut med Jørgen like bak. Ivar får en luke som holder i mange runder før Jørgen igjen tar innpå når løpet nærmer seg slutten. Jørgen passerer Ivar på enden av langstrekket og ledelsen holder så vidt frem til målpassering og Ivar må igjen se seg slått. Denne gang med knappe 2 tidels sekund!

Race 8 – Klasse 4 og 5

I klasse 4 er Kjell sulten på seier etter å ha brutt løp 7. Han har en tett fight med Goderstad i Lumbagoraceren, men kommer seg forbi og kan passere mållinjen knappe 4 sekunder før Goderstad. Bak disse har Pål Brovold følge av en energisk Vegard Lucasen som har fått los på Pål sin Alfa 33. Pål holder Vegard bak seg helt til mål, men Vegard er godt med i kampen og kommer i mål kun 1,5 sekunder etter Pål.

I klasse 5 vinner igjen Jens Hagen, mens Anders Lorange tar en ny andreplass mens Marius Sorteberg i ”Team Big Fiat” tar en fin tredjeplass.

Corsa Italiana stilte denne helgen som gjesteklasse under NM i racing og viste frem serien på best tenkelige måte. Tette fighter blant en stor variasjon av biltyper skapte engasjement blant publikum og ikke minst speaker som etter hvert lærte seg navn på førere og biler og leverte en god jobb som kommentator.

Vi takker alle for en flott helg på Våler, og vil igjen berømme mannskapene der for en meget profesjonell og servicevennlig gjennomføring.

Komplette resultater finnes som vanlig på mylaps

Tekst og foto: Trond Andersen

 

Corsa Italiana støttes av:

               

  

Les mer....